esmaspäev, 17. aprill 2023

Ressursianalüüs 2023

 

RESSURSIANALÜÜS 2022/2023

Tallinna Tehnikagümnaasum

 

VALDKONNAD

meetmed

märkused

keskkonnahoidlikud hanked

TTG kasutab Tallinna linna hankeid koristusvahendite, koopiapaberi, majapidamispaberi ja bürootarvete ostmiseks. Kasutatavad tarbed on suuresti keskkonnasõbralikud ja soodsad.

Majas töötab koristusfirma, kes WC paberi ja koristusvahendid muretseb ise.

energia kokkuhoid

Treppidel ja tualettruumes on liikumisanduritega valgustus. Kui tööruume ei kasutata, kustutatakse valgustus. Tundide ajaks kustutab korrapidaja-õpetaja koridorides valgustuse. Piisava päevavalguse puhul ei kasutata elektrivalgustust.

 Soojuse kokkuhoiuks sel õppeaastal võimalust ei ole, sest paljudel radiaatoritel on ära tulnud reguleerimisvõimalus.

loodusressursside jm materjalide kasutamise vähendamine

On piirangud paberipaljunduses, õppetöös panustatakse tehnika kasutamisele (esitlused, e-õpikud, e-keskkonnad jms), et vähendada paberikasutust. Arvutites tehakse puhastust, et vähendada e-prügi.

 Toimib üleskutse kasutada koolitöös paberi mõlemat poolt.

jäätmetekke vähendamine ja taaskasutus

Kooli hoovis kasutatakse libeduse tõrjeks taaskasutatavat kivikillustikku. Toimib kompostikast (2 tk), kuhu pannakse hoovist kokku riisutud lehed, komposti kasutatakse kooli lillepeenardes. Klassides on paberiprügikastid kõrvuti tavaprügikastiga.  Koridorides on prügikäitlemist hõlbustavad prügikastid. Kooli jäänud õpilaste riide/jalanõud, mida keegi omaks enam ei tunnista, viiakse heategevusse.

säästev transport ja liikluskorraldus

Suund on jalgrattakasutamisele: kooli hoovis on korralik jalgrattahoidla, kus lapsed hoiavad ka tõukerattaid.  Kooli hoovi on joonistatud rattasõidu õppeks vigurrada.

 Toimib üleskutse turvalisuse eesmärgil vanematele mitte tuua õpilasi otse kooli aia taha.

tervislik töökeskkond

Majas on lift, söökla pakub hommikuputru, töötab tervisenõukogu. Toimib liikumisvahetund, joonistusvahetund, kasutatakse nii sisemisi kui väljas olevaid lauatenniselaudu. Õpetajate toas on värske joogivesi tasuta.  Kooli hoovis on tõkke- ja ronimisrada, õuesõppeklass-planetaarium.

Suund on õuesõppetundide suurendamisele.

Rekreatsiooniala väljatöötamise jätkamine.

 

 

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar